Фото: newsru.co.il

У четвер, 23 березня, поліція Ізраїлю повідомила про затримання 19-річного жителя Ашкелона і його батька - у рамках міжнародного розслідування про телефонні погрози, які протягом останніх місяців надходили в єврейські центри і школи у США, Новій Зеландії, Австралії, в авіакомпанії, а також навчальні заклади в Ізраїлі, повідомляє сайт NEWSru.co.il.

За даними Антидифамаційної ліги, з 9 січня тільки єврейські центри у США отримали близько 166 телефонних дзвінків і листів із погрозами.

Напередодні операції із затриманню підозрюваних в Ізраїль прибули співробітники ФБР, яким, як повідомляють ЗМІ, вдалося відстежити маршрут, по якому проходили дзвінки перш, ніж вони потрапляли у телефонну мережу в Америці, і з'ясувати, що електронні сліди ведуть в Ізраїль.

Відео дня

Мікі Розенфельд, який відповідає в прес-службі поліції Ізраїлю за роботу з іноземними журналістами, заявив, що дзвінки з погрозами, які отримували єврейські центри по всьому світу, були зроблені затриманим ізраїльтянином. При цьому він підкреслив, що мотиви дій підозрюваних залишаються незрозумілими. Хлопець відмовляється співпрацювати зі слідством.

У ході обшуку у квартирі підозрюваних були вилучені комп'ютери, устаткування, що дозволяє спотворювати голос, носії інформації, а також WiFi антена діаметром у півметра, яка дозволяла підключатися до бездротових мереж, що знаходяться на великій відстані від будинку. Таким чином складалося враження, що підозрюваний весь час пересувається.

Злочинець використовував різні методи на різних рівнях, щоб ускладнити його виявлення. Дзвінки здійснювалися через інтернет, а також використовувалися програми для зміни голосу.

Прес-служба поліції також повідомила, що під час затримання підозрюваний чинив опір співробітникам поліції і намагався вихопити зброю у співробітниці правоохоронних органів.

Світовий суд Рішон ле-Ціона продовжив термін його затримання до 30 березня.