Фото: vimeo.com

Рабин з Мілану звинуватив у єресі маркіонітства католицьких єпископів Італії, які схвалили проведення конференції «Ізраїль, народ Бога-Ревнителя. Узгодженості і двозначності елітіської релігії». Невдоволення Джузеппе Лараса викликають також проповіді Папи Франциска, в яких понтифік викриває фарисеїв і законників, повідомляє Благовест-Інфо з посиланням на "Еспрессо".

Конференція має відбутися у Венеції з 11 по 16 вересня під егідою Італійської біблійній асоціації. Італійська єпископська конференція дала своє благословення на проведення наукового форуму.

У своєму листі організаторам конференції Ларас – почесний президент Італійського ради рабинів – стверджує, що тема форуму відображає єресь Маркіона, згідно з якою бог Старого Завіту – це злий і жорстокий деміург, який не має нічого спільного з Богом Нового Завіту.

Відео дня

Рабин стверджує, що такі ідеї властиві Папі Франциску: "викриваючи в своїх проповідях «фарисеїв і законників», понтифік завдає шкоди діалогу Католицької Церкви з іудаїзмом", – вважає Ларас.

"Я знаю, що офіційні документи Католицької Церкви зафіксували, як прийнято вважати, точку неповернення [в налагодженні відносин з іудеями]. Сумно, що понтифік регулярно суперечить їм у своїх проповідях", – говорить Рабин.

"Недружнім" по відношенню до іудаїзму здається Джузеппе Ларасу вже сама назва конференції – "Ізраїль, народ Бога-Ревнителя. Узгодженості і двозначності елітіської релігії". У презентаційному тексті наукового форуму рабин побачив ще більшу образу.

Статут Італійкої біблійної асоціації затверджений національною єпископською конференцією. Асоціація об'єднує близько 800 експертів в області Священного Писання, причому не тільки католиків.

Рабин з Мілана також стверджує, що полемізуючи з іудаїзмом, християни сприяють зміцненню ісламу.

Невдовзі після публікації в ЗМІ листа рабина Лараса Італійська біблійна асоціація видалила зі свого сайту презентаційний текст, однак плани проведення конференції залишаються в силі. Разом з тим, її назву було дещо пом'якшено. Тепер вона звучить так: «Народ "Бога-Ревнителя" (Вихід 34:14): узгодженості і двозначності релігії стародавнього Ізраїлю».