1

У Великій хоральній синагозі міста Кропивницький (колишній Кіровоград) відкрито "банк речей" для нужденних, повідомляє Асоціація єврейських організацій і громад України.

"Всі можуть принести сюди непотрібний одяг, взуття, іграшки та інші предмети домашнього ужитку. Нужденні люди незалежно від національності – малозабезпечені, багатодітні родини, безпритульні, переселенці, які постраждали від надзвичайних ситуацій і так далі – можуть прийти і безкоштовно взяти необхідне. Дитячі речі відправляються в Новомиргородський дитячий будинок, якому давно допомагає наш волонтерський центр", – говорить координатор ініціативи Єлизавета Булгачова.

До тих, хто буде приносити речі, організатори звертаються з єдиним проханням – одяг має бути чистим і придатним для носіння.

Відео дня

"У кожного в шафі знайдуться речі, які давно не використовуються, але цілком придатні до використання. Такий одяг можна не викидати на смітник, а принести тим, хто не може собі дозволити придбати обновки. Таким чином можна швидко позбутися від непотрібних речей, і зробити добру справу", – додає Єлизавета.

Програма працює двічі на місяць за адресою: місто Кропивницький вул. В. Чміленко, 90/40 (синагога).