п

У Дніпрі 1 березня в «Бейт Хана» почне роботу дводенна науково-практична конференція «Єврейська спадщина та сучасність», мета якої – привернути наукову та педагогічну громадськість, талановиту молодь до дослідницької роботи в галузі юдаїки, повідомляє Дніпровська єврейська громада.

В програму конференції включено близько 40 доповідей по різноманітним напрямкам єврейських досліджень. У роботі форуму візьмуть участь викладачі вузів, вчителі шкіл, педагоги дошкільної освіти, аспіранти, студенти і старшокласники. На конференції будуть представлені багато міст України.

Робота конференції буде проходити в рамках 2-х секцій. Перша з них – «Культурне життя та історія єврейських громад» – слугуватиме майданчиком для обговорення нових результатів дослідницької юдаїки, розкриття цінності спадщини ідишкайт в контексті української та світової культури.

Відео дня

Друга секція – «Актуальні проблеми навчання і виховання в системі сучасного єврейського освіти» – і в її рамках відбудеться обмін інформацією педагогів-практиків про нові методи викладання юдаїки, форми роботи з обдарованою молоддю в контексті реформування загальної середньої освіти в Україні. Професійні дискусії завершать роботу секцій.

Матеріали конференції будуть опубліковані в журналі «Єврейське знання» і в додатку до нього – педагогічному альманасі «Хинух» («Виховання»).

Організаторами конференції виступили, поряд з «Бейт Ханой», Міністерство освіти і науки України, Інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук України, Інститут модернізації змісту освіти МОН України та Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», а спонсором конференції виступила Федерація єврейських громад України, забезпечила кошерне харчування учасників, комфортне проживання іногородніх гостей в готелі «7 Днів» центру «Менора», підготовку івент-проекту, організаційні і культурні заходи.

В  «Бейт Хана» планують зробити проведення форуму з юдаїки щорічною традицією.

Для участі необхідна реєстрація.