Фото:iland.tv

У четвер, 23 лютого, на засіданні Єрусалимського окружного суду оголосили міру покарання, визначену колишньому головному ашкеназькому рабину Ізраїлю Йоне Мецру, повідомляє ILand.

Суддя Моше Ха-Коен скасував пункт попередньої угоди про визнання Йоной Мецгером своєї провини, що стосується міри покарання. Суддя Ха-Коен засудив Мецгера до 4.5 років позбавлення волі, незважаючи на те, що в рамках договору про досудової угоди прокуратура просила відправити обвинуваченого у в'язницю на 3.5 роки. У своїй промові суддя Моше Ха-Коен заявив, що засудив би обвинуваченого до 7 років позбавлення волі, якщо б з ним не була укладена попередня угода.

При оголошенні вироку колишній головний рабин Ізраїлю Йона Мецгер заплакав.

Відео дня

Як повідомлялося раніше, суд визнав Йона Мецгера винним у хабарництві. Дати вчинення злочинів відносяться до періоду 2003-2013 років. В цей час Мецгер займав пост головного рабина Ізраїлю.

В рамках досудової угоди колишній головний ашкеназький рабин Йона Мецгер зізнався в отриманні хабарів і в податкових порушеннях. Цю частину досудової угоди між сторонами захисту та обвинувачення окружний суд Єрусалима затвердив 30 січня.

Згідно з обвинувальним висновком, Мецгер отримував хабарі в особливо великих розмірах і поклав собі в кишеню близько 7 мільйонів шекелів. У документі сказано, що Мецгер знайомив благодійників з різними організаціями і отримував комісійні за посередництво.