Фото: ria.ru

На конференції в Мюнхені головний рабин Москви Пінхас Гольдшмідт, президент Конференції європейських рабинів заявив, що "європейські синагоги більше не є надійним притулком для євреїв". Про це повідомляє NEWSru.co.il з посиланням на The Jerusalem Post.

"У підсвідомості майже кожного єврея завжди гніздиться страх. На жаль, в Копенгагені, Брюсселі і Парижі він втілився у реальні події. Єврейська громада стала мішенню для багатьох – від крайніх правих до вкрай лівих, а також ісламських терористів", – наводить видання слова рабина, сказані в ході заходу під назвою "Безпека єврейських громад Європи", що відбувся в рамках Мюнхенської конференції.

В цьому заході, організованому у формі дискусії, брали участь депутат Кнесету Ципі Лівні, заступник генерального виконавчого директора Всесвітнього єврейського конгресу з дипломатії Марамароша Штерн, директор Міжнародного центру вивчення радикалізації доктор Пітер Ньюман і колишній глава Європолу Юрген Сторбек.

Відео дня

Лівні заявила, що, хоча Ізраїль несе відповідальність за безпеку євреїв у всьому світі, але кожна з країн Європи зобов'язана захищати своїх громадян, і не перекладати цю функцію на єврейську державу.

Сторбек, у свою чергу, поскаржився на те, що служби безпеки Німеччини відчувають дефіцит коштів, що не дозволяє їм забезпечити потрібний рівень безпеки громадян.

Ньюман заявив, що сьогодні євреї перетворилися в "головну мішень" терористів, підкресливши, що вкрай праві партії не позбавлені "старого, доброго антисемітизму".