Фото: djc.com.ua

У єврейській громаді Дніпра пройшов унікальний всеукраїнський семінар для посланців Любавичеського Ребе. Парамедик, співробітник «Маген Давид Адом», Уріель Лемберг провів для них інтенсивний курс з надання першої медичної допомоги, повідомляє сайт Дніпровської єврейської громади.

Місцем проведення був обраний найбільший у світі єврейський центр «Менора». У семінарі брали участь посланці з Житомира, Херсона, Харкова та Дніпра.

«За ізраїльськими нормами надати першу медичну допомогу для порятунку життя людини необхідно протягом перших 5 хвилин. Для дотримання цих норм за межами Святої Землі був організований семінар.

Відео дня

Ізраїльські парамедики з «Маген Давид Адом» вчать посланців на місцях надавати першу медичну – це комплекс термінових заходів, спрямованих на порятунок життя людини до прибуття медиків або доставки постраждалого в лікарню», – розповів учасник семінару рабин Менахем Мендел Курцвайль.

Фото: djc.com.ua

В програму семінару входило навчання таких медичних маніпуляцій: штучна вентиляція легень, відновлення прохідності дихальних шляхів, серцево-легенева реанімація, зупинка кровотечі, непрямий (закритий) масаж серця, перша невідкладна допомога при анафілактичному шоці, постановка внутрішньовенних (уколи і крапельниці), внутрішньом'язових, підшкірних ін'єкцій.

***«Маген Давид Адом в Ізраїлі» – це національна рятувальна організація держави Ізраїль, що надає термінові медичні послуги до госпіталізації, а також послуги, пов'язані зі збором донорської крові.

Ця організація рятує сотні тисяч людських життів у рік, використовуючи новітнє медичне обладнання, яке існує в світі, згідно з протоколами лікування, існуючими в Американській кардіологічній асоціації. «Маген Давид Адом» збирає сотні тисяч порцій донорської крові – як цілісної, так і її компонентів методом аферезу; обробляє її, одержуючи окремі компоненти крові, і виконує всі необхідні перевірки у лабораторіях.

В усіх країнах, які підписали Женевську конвенцію, існує закон, що уповноважує одне національне об'єднання для виконання гуманітарних законів. Національні організації діють у своїх країнах, допомагаючи громадським управлінням.