Фото: vaadua.org

Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини з 3 по 15 березня представить у Києві виставку «Як гарні намети твої, Якове... Настінні розписи синагог Буковини» в Києві, а також презентацію виставкового каталогу, повідомляє Асоціація єврейських організацій і громад України.

Відкриття виставки відбудеться 3 березня о 16.00 за адресою: вул. Богдана Хмельницького 7.

Виставка і каталог підготовлено в рамках проекту «Настінні розписи синагог Буковини: відкриваючи давню єврейську традицію», над яким музей працював протягом двох останніх років. Його метою було відкрити для широкої громадськості самобутній, але маловідомий пласт єврейської сакральної культури – настінний синагогальний живопис, а також звернути увагу суспільства на необхідність збереження тих зразків, які, дивом дійшовши до наших днів, опинилися в нашому місті та регіоні перед загрозою бути втраченими назавжди.

Відео дня

Партнерську підтримку проекту надали різні українські та закордонні установи та організації. У роботі над проектом були задіяні не тільки співробітники музею, волонтери, студенти, але і багато визнаних фахівців з України, як, наприклад, кандидат мистецтвознавства, професор Харківської державної академії дизайну і мистецтв Євген Котляр. Науковими консультантами виступили авторитетні ізраїльські фахівці: доктор Ілля Родов, завідувач кафедри образотворчого мистецтва Університету Бар-Ілан (місто Рамат-Ган), доктор Володимир Левін, заступник директора Центру єврейського мистецтва Єврейського університету (місто Єрусалим).