Раввин Менахем-Мендель Дейч

Бандити, що напали в Житомирі на 63-річного ізраїльського рабина Менахема-Менделя Дейча, дестабілізують ситуацію в Україні.

Про це LB.ua заявив головний рабин Києва та України Моше-Реувен Асман.

«Я впевнений, що ті мерзотники, які вчинили лиходійський напад на літню людину і поважного рабина - це передусім вороги України. Ці бандити своїми діями дестабілізують ситуацію в країні і я переконливо прошу правоохоронні органи негайно знайти злочинців», - заявив Асман.

Відео дня

Він розповів, що в п'ятницю 7 жовтня невідомі бандити в Житомирі напали на 63-річного ізраїльського рабина Менахема-Менделя Дейча. Він був знайдений без свідомості біля міського вокзалу. Лікарі діагностували у нього важкі травми голови. Все тіло потерпілого було вкрите гематомами від ударів. У нього були вкрадені ізраїльський паспорт, телефон і всі гроші.

Медичну допомогу рабину надали лікарі Житомира і Києва, зробили дві операції на голові. Увечері 8 жовтня постраждалий був доставлений для операції в клініку Ізраїлю. За даними на ранок 10 жовтня його стан залишається дуже важким - поранений не приходить в свідомість навіть після зусиль ізраїльських медиків.

Потерпілий є батьком рабина столиці Білорусі Мінська.