Фото  hellomonaco.com

Президент Ради єврейських організацій Франції (CRIF) Франсіс Каліфа висловився на підтримку заборони на буркіні, заявивши, що він прихильник обмежень на «політично-релігійні символи».

Каліфа вперше публічно прокоментував заборону на мусульманські купальні костюми в інтерв'ю французькому єврейським виданню Actualite Juive через кілька тижнів після його прийняття. Глава єврейської організації заявив, що влада повинна розглянути можливість «відділення релігійних символів від політично-релігійних». За його словами, прихильники радикального ісламу «зараз намагаються дестабілізувати Французьку республіку з метою знищити нині існуючу модель суспільства». Каліфа також зазначив, що спір про буркіні торкнеться єврейської громади.

Заборона буркіні у Франції відродила дискусію про носіння релігійних символів на публіці. Шістьма роками раніше французькі власті заборонили носіння мусульманського одягу, що закриває обличчя. Тоді критики законопроекту заявили, що він є першою ластівкою переслідувань на релігійному ґрунті, які в тому числі торкнуться єврейських чоловіків, що носять кіпи, і жінок, що покривають голови.

Відео дня

Єврейська громада Києва з посиланням на eajc.org