1

Згідно з доповіддю лондонській благодійної організації «Всесвітня єврейська допомога» (WJR), за минулий рік британські євреї допомогли 17 500 біженцям з Сирії та інших країн.

Члени єврейської громади зібрали £ 944 000, відгукнувшись на заклик лідерів WJR у вересні минулого року. Згідно з опублікованою доповіддю, WJR надав допомогу 3169 дітям, забезпечивши їх зимовими комплектами, включаючи пальто, ковдри. Також було куплено 2 050 шкільних форм для того, щоб діти біженців могли піти в школу в Туреччині. Також більше 4000 біженців були забезпечені медичною допомогою в Греції, і ще 7474 отримали воду, їжу та теплий одяг.

Як підкреслив виконавчий директор WJR Підлогу Антикони: «рік тому фото трирічного сирійського хлопчика на ім'я Алан Курді, тіло якого викинуло на пляж, збурило світ. Завдяки великій щедрості британської єврейської громади торік нам вдалося змінити на краще життя 17 557 осіб».

Відео дня

Крім того, WJR візьме участь у програмі розселення 20 000 біженців з Сирії. В рамках проекту підтримки цих біженців, WJR буде працювати за аналогічною схемою, як це відбувається в рамках підтримки євреїв колишнього Радянського Союзу. Планується допомогти 1000 з 20 000 біженців знайти роботу і інтегруватися з британське суспільство.

sinagoga.kiev.ua / eajc.org