Фото:jewishbook.info

В польській столиці з 27 серпня по 4 вересня пройде 13-й Фестиваль єврейської культури, повідомляє Радіо Польща.

Фестиваль ностит ім'я видатного єврейського письменника Іцхака Башевиса Зінгера, лауреата Нобелівської премії з літератури 1978 року народження, який народився і жив у Польщі до 1935 року, а потім емігрував до США.

Концерти, виставки, театральні постановки познайомлять жителів і гостей польської столиці з багатством спадщини польських євреїв і не тільки, каже директор фестивалю, художній керівник Варшавського державного єврейського театру Голда Тенцер.

Відео дня

«Ми хочемо нагадати про те, що під час війни був знищений єврейський народ, але залишилася єврейська культура. Я хочу зазначити, що ми культивуємо цю культуру протягом усіх років, незалежно від того, де наш театр виступає» – зазначила Голда Тенцер.

З 27 серпня по 4 вересня пройде близько 200 різних заходів — виставок, концертів, шкіл єврейського танцю і кухні, презентацій новинок літератури, кінопрем'єр і театральних вистав. Заходи проходитимуть на вулицях, де колись у Варшаві жили головним чином євреї — на Пружній і Твардій, на Гжибовскій площі, а також на сценах столичних театрів.