Фото: Википедия

Яїр Узиэли разом зі своєю командою повинен був перейти у цьому році в результаті успішної гри з 2-ї ізраїльської ліги (загальної ліги) у вищу. Проблема полягала лише в тому, що ігри в загальній лізі проводилися по понеділках і п'ятницях, а вищої – у суботу, повідомляє Stmegi. Щоб не порушувати суботу, Яїр прийняв рішення залишитися в загальній лізі.

«Перебування у вищій лізі обіцяло мені славу, гроші і широку популярність. Кожен футболіст мріє про вищу лігу – адже це можливість виступати перед тисячами глядачів, грати на найвищому рівні. Однак я зрозумів, що не зможу насолоджуватися привілеями кар'єрного зростання, якщо вони пов'язані з порушенням суботи. Звідси моє рішення залишитися в загальній лізі. Я не одинокий, є багато гравців з «Ха-Поэль Беер-Шева», «Ха-Поэль Тель-Авів», «Бейтар Йерушалаим», які вважали за краще залишитися в загальній лізі, щоб не грати в шабат.

Відео дня

Ситуація була складна. Я думав звернутися за порадою до раву, але так як залишалася можливість продовжувати грати у футбол і при цьому дотримуватися шабат, я обрав її. Моя сім'я прийняла і оцінила моє рішення.У своєму зверненні з приводу цієї події він заявив: «Я пишу ці слова, і сльози душать мене. «Ха-Поэль Ашкелон» стала для мене справжнім домом, а всі члени команди, тренери та обслуговуючий персонал – сім'єю.

Дружина сказала: роби так, як тобі велять серце й совість, а для нас це рішення буде кращим».

На закінчення Узиэли додав: «Я дуже вдячний ЗМІ за те, що підтримали і оцінили мій вчинок. Для мене це дуже важливо».