Натали Портман пытается соблюдать шабат. Фото: www.hitfix.com

З листа, написаного єврейської актрисою Наталі Портман, стало ясно, що вона намагається дотримуватися шабату, – і якщо вона зіткнеться з труднощами, то завжди може звернутися за порадою до Галі Атарі або Керен Пелес, повідомляє stmegi.com.

У переписці, яку Наталі вела з єврейсько-американським письменником, актриса написала, що намагається дотримуватися шабат. У своєму листі Портман пояснює причини свого рішення: «У мене як матері час летить дуже швидко. Люди часто кажуть мені: «Будь ближче до своїх дітей, проводь з ними більше часу, тому що ти не помітиш, як скоро прийде той день, коли вони покинуть рідний дім». Саме тому я вважаю, що шабат – це чудова ідея, і намагаюся впровадити її в своє життя».

Портман (35 років) народилася в Єрусалимі і переїхала жити в США в юному віці.

Відео дня

Вона відзначила ще одну причину, з якоїй так любить шабат: «цього дня час ніби зупиняється. Це відбувається, напевно, тому, що в шабат нам заборонено рухати речі, включати світло або купувати що-небудь – усі ці дії приводять до того, що час починає рухатися швидше. Шабат – єдиний день тижня, коли ми можемо зупинити час».

Тепер все, що залишилося зробити Портман, – це навчити свого старшого сина пісні, яку знає в Ізраїлі кожна дитина: «Так чому не кожен день – шабат?!»