Пасажирський термінал аеропорту. Фото: Moshe Shai/FLASH90

Співробітники управління аеропортів Ізраїлю (УАІ) ввечері в п'ятницю розпочинають протестні акції у зв'язку з рішенням міністерства фінансів вилучити з бюджету УАІ два мільярди шекелів, які призначені для забезпечення пільг і додаткових виплат постійним працівникам (що мають "квиют"), пише портал «Курсор».

За словами члена робочої ради Управління, як повідомляє радіостанція "Коль Ісраель", мета мінфіну - замінити працівників "квіюта" співробітниками, які будуть найняті через посередницькі фірми і "погодяться працювати на принизливих умовах".

На першому етапі протестних акцій будуть припинені вильоти літаків з аеропорту Бен-Гуріон з вечора п'ятниці до закінчення шабату (вечір 6 серпня).

Відео дня

При цьому робочий комітет загрожує «різко загострити» страйкові санкції в тому випадку, якщо їх перша протестна акція не буде помічена міністерством фінансів.

За багаторічними даними, навантаження на аеропорти Ізраїлю досягає піку в середині серпня, коли найбільша кількість ізраїльтян, які йдуть у відпустку, вирушає в закордонні подорожі.