Поліція не пускає євреїв на Храмову гору. Фото: Corina Kern/Flash90

Молодий єврейський чоловік був затриманий поліцейськими сьогодні вранці на Храмовій горі «за спробу помолитися», повідомляє Курсор.

Крім того, двоє неповнолітніх євреїв були затримані за те, що вони розляглися на тому місці, де раніше були іудейські Храми.

Як повідомлялося раніше, 12 липня близько 50 осіб піднялися на Храмову гору разом з батьками 13-річної Алель Яффи Аріель, яка була вбита у власному будинку в Кір'ят-Арбі арабським терористом.

Відео дня

Це відвідування було не тільки вираженням намірів жителів Ізраїлю залишатися в історичних районах Іудеї і Самарії (насамперед, в Хевроні і Єрусалимі), але і традиціями місяця Таммуз, у другій половині якого починається жалобний період, що стосується руйнування Першого і Другого Храмів («бейн ха-мейцарим»).

Поліція протягом року не дозволяла настільки численній групі ізраїльтян відвідувати найважливіший для євреїв усього світу релігійно-історичний об'єкт (раніше максимальна кількість членів екскурсійних груп становила 15 осіб).

Для родичів загиблої дівчинки було зроблено ще одне важливе «послаблення».

Їм було дозволено читати іудейські благословення («брахот») і відповідати на них «амен» («вірю»). Раніше за такі «вольності» поліцейські виводили (і виводять) євреїв з Храмової гори в наручниках.