Автори з різних країн візьмуть участь в конкурсі на кращий проект облаштування парку 'Бабин Яр'

На брифінгу в українському кризовому медіа-центрі координатор проекту Пол Роберт Маґочій, член ради директорів ініціативи «українсько-єврейська зустріч», представив програму вшанування пам'яті про трагедію Бабиного Яра. Вона складається з чотирьох компонентів – молодіжного форуму, публічного наукового симпозіуму, презентації проекту меморіального простору «Бабин Яр» на Дорогожичах та концерту, який відбудеться 29 вересня в Національній опері, повідомляє ЄАЄК.

Ігор Щупак, директор Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» та музею «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні», голова молодіжної програми, повідомив, що на молодіжний форум учасників відбирають за результатами творчих та наукових конкурсів, лідерів громадських організацій – по рекомендації професорів та експертів, що беруть участь в освітніх проектах.

Доктор Людмила Гриневич, старший науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України, розповіла, що  симпозіум відбудеться 26-28 вересня. Участь в експертному обговоренні візьмуть не тільки історики, але й політологи, мистецтвознавці, літературознавці, філософи з різних країн світу.

Відео дня

Віталій Нахманович, відповідальний секретар Громадського комітету пам'яті жертв Бабиного Яру, поінформував, що результати архітектурного конкурсу ідей щодо впорядкування території меморіального парку «Бабин Яр» будуть представлені в експозиції, організованої в Українському Домі. 28 вересня відбудеться презентація трьох кращих робіт з участю авторів із Словенії, США, Франції і Колумбії.

Доктор Владислав Гриневич, старший науковий співробітник відділу єврейської історії та культури Інституту політичних і етнонаціональних досліджень НАН України, редактор меморіальної монографії, зазначив, що представлені в ній статті мають як історичний контекст, так і питання історичної пам'яті про трагедію як важливого аспекту формування української європейської ідентичності.

Про меморіальному концерті в Національній опері розповів його організатор і керівник Павло Гунька.