м

Максимально подбати про безпеку, аби традиційне паломництво хасидів до Умані минуло спокійно. Про це на зустрічі домовилися голова Черкаської обласної державна адміністрації Юрій Ткаченко з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські, повідомляє сайт oda.ck.ua.

Як приклад очільник області навів торішнє святкування Рош-га-Шана. Тоді до Умані з’їхалися понад 20 тисяч паломників із 9 країн світу. Про безпеку дбали з півсотні правоохоронців України та представники поліції Ізраїлю.

Юрій Ткаченко запропонував розробити спільний план заходів безпеки і наголосив на необхідності розвитку туристичної інфраструктури міста. Він також зауважив, що в Умані є проекти, які можуть зацікавити інвесторів.

Відео дня

Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні подякував міській та обласній владі за розуміння та підтримку в проведенні свята, і пообіцяв обдумати всі пропозиції та підготувати свої.

«Умань – це вже бренд для наших громадян, – повідомив пан Еліав Бєлоцерковські. – Тому я певен, що серед інвесторів викличе жвавий інтерес. Той факт, що там спроможні з року в рік дбати про безпеку паломників, теж додає плюсів інвестиційній привабливості міста. І добре, що ми завчасно обговорюємо всі питання, пов’язані зі святкуванням іудейського Нового року».

Цьогоріч Рош-га-Шана відзначатимуть з 14 по 15 вересня.