е

Французький підприємець Хаїм Ауізерат планує відправити на Місяць крихітну копію сувою Тори за допомогою безпілотного космічного апарату, повідомляє The Jerusalem Post.

У рамках проекту «Тора на Місяці» буде виготовлена мініатюрна, придатна для прочитання, копія сувою Тори, а також спеціальна капсула для його зберігання. Автори проекту переконалися в тому, що їхня ідея не заперечує єврейським законам, проконсультувавшись з фахівцями інституту «Цомет».

Хаїм планує відправити сувій на апараті переможця конкурсу Google Lunar XPRIZE, учасники якого створюють керовані місяцеходи. У конкурсі беруть участь 18 команд, головний приз складе 20 мільйонів доларів.

Відео дня

Вартість проекту оцінюється в 6 мільйонів доларів. За словами організаторів, основна ідея проекту - «продемонструвати неймовірний вклад Тори в розвиток освіти, культури, науки, мистецтва, моралі й справедливості, а також переорієнтувати суспільство на основні цінності, описані в сакральній книзі».

Хаїм Ауізерат переконаний, що сучасні люди втратили повагу «до письмового слова». Своїм проектом чоловік хоче закликати представників різних конфесій не забувати про своє коріння і про моральні цінності.

sinagoga.kiev.ua