Кадр з гри Call of Duty World War II / jogos.uol.com.br

В організації «Лімуд» (британо-єврейська освітня благодійна організація) провели обговорення щодо зображення Голокосту у відеоіграх.

Про це повідомляє проект «Єврейські новини».

«На цьому засіданні розглядаються ті деякі ігри, які зробили суперечливий крок, включивши елементи Голокосту. Смію запитати, чи можуть відеоігри бути слушним способом для зображення Голокосту - і якщо так, то як?», - розкрили суть обговорення в «Лімуді».

Відео дня

Розмова торкнулася зображення подій Другої світової війни в таких популярних іграх, як Call of Duty World War II, Wolfenstein: New Order, Witness Auschwitz і My Memory of Us.

Усі ці проекти так чи інакше показують страшні злочини нацистів, для розробників було дуже важко зважитися на демонстрацію моторошних сцен. Але оскільки творці відеоігор борються за те, щоб комп'ютерні розваги прирівняли до кінематографа, книг, музики та іншого, те зробили цей крок.

На конференції «Лімуд» розгорілися палкі дебати між противниками реалістичного зображення насильства у відеоіграх і тими, хто активно виступає за визнання ігор для комп'ютерів і консолей жанром мистецтва, подібним до кіно або телесеріалів.