Головний рабин України назвав імена людей, які стежили за синагогою / nbnews.com.ua

Український рабин Моше Реувен Асман назвав імена співробітників Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), які стежили за головною синагогою Києва.

Про це повідомив священнослужитель 15 листопада на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передає Jewish.ru.

«Ми уважно перевірили інформацію, фото‑ і відеозаписи, опубліковані в інтернеті. У рамках проведення перевірки, у тому числі при технічній допомозі наших ізраїльських колег, використовуючи метод розпізнавання осіб і образів новітньою системою «ANYVISION» було встановлено, що представлені фото з імовірністю 99.97% відповідають наступним громадянам: Корбан Ярослав Ігоревич і Данчишина Ірина Миколаївна», — розповів релігійний діяч.

Відео дня

Співробітникам синагоги також вдалося обчислити IP-адреси, з яких проводилися атаки на систему безпеки будівлі, зокрема на систему відеоспостереження, додав рабин.

Раніше єврейська громада Києва звинуватила НАБУ в незаконному стеженні за центральною синагогою міста. У приміщеннях релігійного закладу були знайдені шпигунські пристрої.

В антикорупційному відомстві відкинули звинувачення у шпигунстві, сказавши наступне: «Інформація про те, що нібито Національне бюро здійснює незаконні слідчі дії щодо єврейської громади Києва, не відповідає дійсності».

Повідомлення головного рабина України викликало бурхливу реакцію в соціальних мережах. Так депутат Верховної ради України Ігор Мосійчук заявив про необхідність запобігти міжнародному скандалу:

«Ця історія несе реальну загрозу правам і свободам наших громадян. Як член парламентської групи дружби Україна-Ізраїль буду наполягати на виклику директора НАБУ Артема Ситника в український парламент для дачі пояснень. Потрібно попередити міжнародний релігійний скандал!», — написав парламентарій на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.