Близько 200 надгробків сплюндровано свастикою на кладовищі в Іллінойсі / cbsnews.com

Свастики були нанесені на 150-200 надгробків на кладовищі на південно-заході штату Іллінойс.

Вандалізм на цвинтарі Сансет-Хілл у Глен-Карбоні, штат Іллінойс, був виявлений вранці 26 травня, повідомляє "Лехаим" з посиланням на CBS News.

Згідно з повідомленнями, свастики також були нанесені на будинки та гаражні ворота сусіднього кварталу. 34-річний чоловік був заарештований як підозрюваний. Кладовище поза конфесійне, на ньому поховано понад 1300 ветеранів, чиновники приступили за очищення надгробків перед Днем пам'яті 28 травня, до публічної меморіальної церемонії.

Відео дня

Глен-Карбон розташований в 15 милях на північний схід від Сент-Луїса, штат Міссурі. Понад100 надгробків були зруйновані на єврейському кладовищі Хесед Шел Емех у Сент-Луїсі в лютому 2017 року. Підозрюваний в цьому був арештований минулого місяця. Йому було пред'явлено звинувачення в організованому вандалізмі. Але йому не було пред'явлено звинувачення в упередженості або злочині на ґрунті ненависті. Атака сталася, коли єврейські громадські центри та інші єврейські установи по всій країні отримали десятки погроз.

Два активіста-мусульманина Лінда Сарсур і Тарек Ель-Мессіді почали кампанію зі збору коштів, щоб залучити 20 тисяч доларів на ремонт, що зрештою привернув більш ніж 162 тисяч доларів.