Австрійські євреї затурбувалися про можливу заборону стоси / isrageo.com

Анонсований «бірюзово-синім» урядом закон про заборону носіння в дитячих садка і школах головних уборів, більш відомий як «заборона на хустку і хіджаб», схоже зачіпає не лише дітей з мусульманських сімей, а й з сімей, які сповідують інші релігії, де головний убір є одним з атрибутів і символів віри.

Про це повідомляє "Благовіст-Інфо".

Майбутня заборона на носіння головних уборів в дитячих садах і школах зачіпає всі релігії, але більшість австрійських ЗМІ роблять акцент саме на хустках і хіджабах, властивих ісламу. Між тим, першими після мусульман занепокоїлися австрійські євреї, у яких традиційним чоловічим головним убором є кіпа – головний убір благочестивого єврея, який представляє собою маленьку круглу (в'язану або зшиту з тканини) шапочку, що прикриває маківку.

Відео дня

Як пояснюють рабини, кіпа не є символом віри, а є заповіддю: «Для релігійних євреїв, носять головний убір, це релігійний обов'язок».

Крім того, на їхню думку, заборона на носіння стоси, є обмеженням свободи релігії та віросповідання, що прямо заборонено Конституцією Австрії.