/ haaretz.co.il

У неділю, 1 квітня, у віці 66 років помер рабин Авихай Ронцки, колишній голова ієшиви національно-релігійного спрямування у поселенні Ітамар, який з 2006 по 2010 роки обіймав посаду головного військового рабина.

Як повідомляє Haaretz, в останній рік рабин Ронцки страждала онкологічним захворюванням. У нього залишилася дружина і шестеро дітей.

/ haaretz.co.il

Рабин Ронцки народився у світській родині, навчався у військовому інтернаті, служив у десантних військах і брав участь у війні Судного дня. У період армійської служби почав наближення до релігії. Після демобілізації працював з важкими підлітками у Єрусалимі і навчався в ієшиві «Мерказ а-рав». У 1984 році його сім'я однією з перших переїхала до поселення Ітамар у Самарії. У 1988 році він створив у селищі ієшиву, у якій на теперішній час навчаються приблизно 200 осіб.

Відео дня

Авихай Ронцки став відомий широкій громадськості у період перебування на посаді головного військового рабина. За його ініціативою було засновано відділ єврейської самосвідомості при військовому рабинаті. Цей проект викликав чимало критики, так як на думку багатьох, він стосувався тих питань, які до того перебували у віданні освітніх військ.

Похорон рабина Ронцки відбувся 1 квітня.