Седеры в Дніпрі / djc.com.ua

Громадські седери в Дніпрі пройшли в залах найбільшого в світі єврейського центру «Менора», лише в першому седере, який пройшов у «Menorah Grad Hall», взяли участь понад 1 000 осіб.

Понад півтисячі людей взяли участь і в седері, який пройшов у другий вечір свята, повідомляється на сайті єврейської громади Дніпра.

Для того щоб кожен присутній виконав усі заповіді в точній відповідності з вимогами та приписами єврейської традиції, для кожного столу був підготовлений спеціальний ведучий, який міг допомогти точно провести всі ритуали і роз'яснити їх зміст. Цих провідних, якими стали студенти «Шиурей Тора Любавич» та учасники програми «Старший брат/Старша сестра», готував один із найдосвідченіших песаховедів громади – Ян Сидельковський.

Відео дня
2

Створення загальної атмосфери свята сприяв традиційний хор солістів Оперного театру, який виконував великодні пісні. Всі елементи Седера виконувалися злагоджено і з глибоким духовним наповненням.

Крім седерів для членів єврейської громади Дніпра, великодні трапези були організовані для сімей з Ізраїлю та інших країн світу, які прийняли рішення провести великодні канікули в центрі «Менора» в рамках спеціальної програми.

Фотографії зроблені до настання часу свята, бо в перші два дня Песаха, що володіють статусом «йом тов», фотографування заборонене.