/ timesofisrael.com

Президент Франції Еммануель Макрон прийшов на похорон 85-річної єврейки Мірей Кнолл, яка, за основною версією слідства, була вбита у своїй квартирі сусідом-мусульманином.

Макрон заявив на церемонії, що жінку вбили через її національність і підкреслив, що злочинець осквернив «основні цінності та історію» Франції. Президент прийшов на похорон у кіпі, повідомляє JTA.

У середу, 29 березня, у Парижі відбулася хода у пам'ять Мірей Кнолл, у якій взяло участь близько 10 тис. людей. Учасники маршу пройшли від площі Націй до будинку, у якому жила вбита. На марш прийшло багато представників єврейської громади Франції, багато людей несли ізраїльські прапори, зазначають ЗМІ.

Відео дня

Учасники акції висловили стурбованість збільшенням числа нападів на євреїв у Франції.

Нагадаємо, тіло 85-річної Мірей Кнолл було виявлено у п'ятницю, 23 березня, пожежниками в її квартирі у Парижі. Вбивці завдали жінці не менш одинадцяти ножових поранень і підпалили квартиру у п'яти місцях. У рамках розслідування вже затримано двоє людей, один з них - 29-річний сусід покійної. Як повідомлялося раніше, жінка скаржилася на сусіда-мусульманина, який погрожував її спалити. Поліція Франції заявила про антисемітський мотив у вбивстві.