Об'єднана єврейська громада України розподілить на Песах 17 тонн маци / HnB.com.ua

Об'єднана єврейська громада України готує для всіх євреїв України привітання та подарунки до прийдешнього свята Песах.

Як повідомляє Асоціація єврейських організацій і громад України, об'єднана громада допомагає єврейським громадам України виконати цю важливу заповідь і розподілить 17 тонн маци серед 120 малих громад, з яких 13 тонн – спільно з ВААД України. Таким чином, маца потрапить на столи навіть до тих євреїв, хто живе в малих і віддалених селах, що допоможе їм виконати заповідь Пасхального Седера.

Також ОЄГУ надає підтримку євреїв, субсидуючи для них покупку маци-шмури. Це розсилка по Україні 15 тисяч коробок, у кожній з яких по три шмури. Ці коробки будь-який єврей зможе придбати всього за 10 гривень, за умови, якщо він або вона купив коробку звичайної маци. Так громада сприяє повному виконанню заповіді їсти ручну мацу на Песах.

Відео дня

Громада міста Дніпропетровська, яка надає приміщення і базу для роботи, отримає подарунок - безоплатно 300 коробок маци-шмури, по одній шмурі в кожній коробці.

Організатори акції щиро сподіваються, що їхня допомога і підтримка дозволить багатьом євреям, хто раніше не мав такої можливості, приєднатися до Пасхального Седеру і розділити радість єврейського народу під час Великого свята.