/ bethana.org.ua

Цього року в «Олімпіади Даркейну» з предметів єврейської спадщини взяло участь близько 8 000 дітей на пострадянському просторі. Суперфіналів олімпіади було два – один відбувся у Дніпрі (Україна), інший – в Москві (Росія).

В українському фіналі брали участь 47 хлопчиків і дівчаток з України, Азербайджану та Латвії, які стали кращими серед 1 340 учасників олімпіади у цьому регіоні, повідомляє сайт єврейської громади Дніпра.

Фінал олімпіади «Даркейну» проходив на базі Міжнародного Гуманітарно-Педагогічного інституту «Бейт Хана».

Відео дня
/ bethana.org.ua

Крім почесних грамот та сувенірів, призами олімпіади цього року були гіроскутери, селфі-принтер, сучасний рюкзак з можливістю портативної зарядки мобільних пристроїв і багато інших подарунків.

Як повідомляють організатори, «Даркейну» – некомерційний проект, що існує з 2007 року завдяки підтримці Фонду «Ор Авнер», пана Лева Леваєва, його дружини пані Ольги Леваєвої та інших партнерів. «Олімпіада Даркейну» у цьому сезоні відзначає перший ювілей. За свою п'ятирічну історію «Олімпіада Даркейну» надала можливість тисячам учнів єврейських шкіл на пострадянському просторі проявити знання єврейської історії і традиції.