/ shturem.net

Всесвітній Любавичеський рух підготував понад 650 посланців, які допоможуть євреям провести Песах майже у 350 єврейських громадах по всьому світу.

Молоді посланці повинні будуть як допомагати рабинам на місцях, так і працювати в громадах, де немає рабинів. Багатьом з них належить відправитися в місця, які люблять відвідувати ізраїльські туристи, щоб забезпечити їх кошерною їжею на Песах, наприклад, в умовах Південно-Східної Азії, повідомляє сайт єврейської громади Дніпра.

Голова «Служби посланців» («Merkos Shlichus») рабин Мойше Котлярський провів урочисту церемонію в Єврейському Дитячому Музеї.

Відео дня
/ shturem.net

Охочих відправитися у коротке посланництво на свято Песах було набагато більше, тому «Merkos Shlichus» провів для претендентів щось на зразок іспиту, і молоді євреї, здебільшого студенти єшив, відповіли на різноманітні запитання, які були покликані перевірити не тільки їх знання заповідей, традицій і звичаїв свята, але і практичні навички роботи в «польових умовах», готовність до організації та проведення громадських седерів і організації всього необхідного для поширення ідишкайт у пасхальний період.

Особлива увага зверталася на підготовку посланців для роботи з дітьми в різних великодніх таборах, а також для організації Песаха серед студентської спільноти (у кампусах) і серед літніх людей, щоб навіть самотні і відірвані від сімейного вогнища євреї відчули свій зв'язок із єврейським народом.