Рабинська конференція / jpost.com

Відомий європейський рабин закликав 300 учасників рабинської конференції в Бухаресті активізувати зусилля з «пробудження ЄС від небезпечного сну».

Директор Рабинського центру Європи рабин Менахем Марголін звернувся до членів організації під час триденної конференції, що проходила з 12 по 14 березня в Бухаресті, повідомляє "Лехаим".

«Ви розумієте – якщо в Європі не буде рабинів, не буде майбутнього для європейського єврейства», – сказав він.

Відео дня

У конференції брали участь рабини з 27 країн, що належать до різних ортодоксальних напрямів, в основному пов'язаними з Хабадом.

Марголін також виділив види діяльності, необхідні для боротьби за основні релігійні свободи в Європі.

«Замість того, щоб витрачати час на розмови про поліпшення і подальший розвиток єврейського життя в Європі, ми бачимо перед собою екзистенційні загрози у формі законодавства багатьох країн, які, якщо вони будуть реалізовані, означають початок кінця єврейського життя там», - сказав Марголін.

«Ми маємо розбудити ЄС від його небезпечного сну. Ми почнемо велику й ефективну інформаційно-пропагандистську кампанію з боку всіх наших членів лідерів ЄС», – продовжив він.

«Наше послання просте: ви кажете, що вірите і закріплюєте свободу релігії. Ви говорите, що це невід'ємна частина членства в ЄС. Доведіть це! Щотижня ми порушуємо судові справи стосовно держав-членів ЄС для захисту нашого способу життя від непотрібного і дискримінаційного законодавства. Слів недостатньо. Нам потрібні конкретні дії з боку керівництва ЄС, щоб було ясно, що таке законодавство не відповідає європейським цінностям толерантності та поваги. І що порушення цих цінностей несе за собою штрафні санкції».