У парку буде атракціон Сходи Якова / timesofisrael.com

Великий парк атракціонів, який стане освітнім та розважальним майданчиком Ізраїлю, планують побудувати в Дімоні, південному місті в пустелі Негев.

Pla'im Park (або «Парк чудес») - проект, створений групою місцевих бізнесменів під керівництвом рабина Йосефа Цві Римона з поселення Алон Швут на Західному березі, повідомляє Jewish.ru з посиланням на Times of Israel.

«У рава Римона з'явилася ідея про створення чогось абсолютно нового, тому що такого ще ніколи не було». Він провів кілька років, досліджуючи цю ідею, «розмовляв з багатьма людьми, у тому числі дизайнерами тематичних парків з Флориди, сказав Тоні Твайтс (Tony Thwaites), інвестор з Англії, що нині мешкає в Ізраїлі, який від самого початку працював з Римоном.

Парк, який обійдеться приблизно у 300 млн. доларів, не є комерційним і прибутковим підприємством. «Мова йде тільки про утворення», – сказав Твайтс. «Завдання парку - захоплюючим і сучасним способом показати приїжджим, що таке бути євреєм».

Виконавчий директор Лея Малул в інтерв'ю порталу Walla повідомила, що парк буде єврейським «Чарівним королівством» – посилаючись на один із чотирьох парків Disney World поблизу Орландо, штат Флорида. Він включатиме 16 основних атракціонів. Плани включають водну прогулянку, присвячену дням тижня (з суботою – островом спокою серед суєти), атракціон Сходи Якова і американські гірки, що проходять через гігантські тома, що представляють євреїв, як людей книги.

Ізраїльський уряд зупинив свій вибір на Дімоні, сказав Твайтс, хоча жодна з урядових установ, до яких звернулася група планування, ще не виділила жодних коштів для цього проекту. Твайтс упевнений, що вони отримають необхідне фінансування. «Дімона чудово поєднується зі всією ідеєю будівництва на півдні, цей проект допоможе розширити інфраструктуру і створити робочі місця у Дімоні», – сказав Твайтс.