Дуда також прокоментував викликав активні дискусії закон / jta.org

Президент Польщі Анджей Дуда відвідав єврейський общинний центр у Кракові. Візит пройшов на тлі скандалу, пов'язаного з прийняттям Польщею закону про відповідальність за Голокост.

У ході поїздки в центр президент зустрівся з єврейськими лідерами і заявив, що сподівається на швидке вирішення спорів, пише Jewish.ru.

Дуда також прокоментував закон, який викликав активні дискусії, заявивши, що ініціативу «драматично трактують» і що «будь-які спрощення дуже болючі».

Відео дня

В останні дні лютого в Ізраїль прибула польська делегація для обговорення спірного законопроекту. У дискусії візьмуть участь історики, журналісти, юристи і дипломати обох країн.

6 лютого президент Польщі Анджей Дуда схвалив поправки в закон про Інститут національної пам'яті. Згідно з цими поправками людина, яка «публічно і всупереч фактам» приписує польській нації або державі відповідальність або співучасть у злочинах, вчинених Третім рейхом, або інших злочинах проти людства і світу, а також військових злочинах, повинна бути покарана штрафом або позбавлена волі на строк до трьох років. Президент підкреслив при цьому, що за новим законом покарання не поширюється на твердження, зроблені в рамках художньої чи наукової діяльності.