п

Друга група українських паломників (близько шістдесяти чоловік) вчора прибула до Києва рейсом з йорданського Аммана. Про це повідомляє Islam.in.ua.

В аеропорту Борисполя їх зустрічали родичі, друзі та знайомі. Для того щоби особисто привітати українських мусульман з вчиненням одного зі стовпів ісламу в аеропорт приїхав і муфтій ДУМУ "Умма" Саід Ісмагілов

За словами Саіда-хазрата, повернення паломників на рідну землю - вельми значуща подія, хоча зазвичай вони із сумом покидають священні місця Мекки й Медіни.

Відео дня

"Але ми раді, що представники мусульманської громади України, незважаючи на всі складнощі, змогли здійснити хадж цього року і благополучно повернутися додому" - підкреслив муфтій.

Групу українських паломників протягом усього хаджу в якості координатора супроводжував заступник муфтія ДУМУ "Умма" шейх Імад Абу Ар-руб.

"Звичайно в цьому році хадж відрізнявся від попередніх років, але, хвала Всевишньому, все пройшло без ніяких проблем. Всі паломники з України дотримувалися нашої спільної програми, що дуже важливо при здійсненні паломництва "- сказав він по прильоту в аеропорт Бориспіль.

Мусульмани України відправилися до священних містах Мекки і Медіни 27 вересня, а 3 жовтня, під час стояння на горі Арафат, молилися за мир і благополуччя в Україні.