Фото УНИАН

У Київській соборній мечеті «Ар-Рахма» (вул. Лук'янівська, 46) 4 жовтня о 08.00 розпочнеться святкування найбільшого свята Ісламу - Курбан-байрам (араб. Ід Аль-Адха).

У Криму свято Курбан-байрам оголошено вихідним днем

Як повідомили "УНІАН-Релігії" в Духовному управлінні мусульман України "Умма", в програмі заходу: святкова молитва, проповідь, вітання, відвідування мусульманського кладовища, благодійний ярмарок та святковий обід.

Відео дня

На честь свята Курбан-Байрам мусульмани роздадуть м'ясо жертовних тварин переселенцям з Криму та зони АТО

Курбан-байрам, або свято жертвопринесення, є одним з головних свят в ісламі. Курбан-байрам починається 10-го числа дванадцятого місяця мусульманського місячного календаря Зуль-хіджжа і триває кілька днів.

У цей день у паломників завершується хадж - паломництво в Мекку. Також на Курбан-байрам паломники приносять жертви (курбан) в пам'ять про історію з Ібрахімом, який мав принести в жертву Аллаху свого сина Ісмаїла, але в останній момент ангел Джабраїл приніс вівцю, яка замінила жертву. У цей день мусульмани традиційно приносять у жертву овець, кіз, верблюдів або корів.

М'ясо жертовної тварини поділяється на кілька частин: власне для того, хто приніс жертву, і для його домочадців, для роздачі нужденним і для частування гостей на домашній трапезі на честь свята.