1

Саїд Ісмагілов, Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма», просить мусульман усього світу не їхати в Україну, щоб із зброєю воювати проти українців. У нас все добре, каже він, і найманцям з різних держав тут немає що робити, як і немає потреби захищати одновірців.

Про це Муфтій написав на своїй Фейсубк-сторінці.

«Просто візьміть за руки ваших "солдатів удачі" і скажіть так, строго: "Нічого вам робити в Україні!" У нас все було добре. Ви собі навіть не уявляєте наскільки все було добре», - пише він.

Відео дня

Саїд Ісмагілов зазначає, що в Україні ніколи не було ні воєн, ні тероризму. Мусульмани, юдеї, християни ніколи не билися один із однин.

«Нам всім вистачало місця під сонцем і землі під ногами. У нас не було мусульманських погромів як у Москві, і вбивств шейхів, муфтіїв та імамів. Ніяких етнічних чисток, ніяких біженців, ніяких зачисток. Ми будували мечеті або відкривали молитовні будинки практично в будь-якому населеному пункті, і жодного разу нам їх не зносили. Жодного разу! У нас немає списків забороненої мусульманської літератури. От просто немає. Ні одного найменування. Нам не забороняли Коран і його переклади. Ми друкували наші мусульманські газети без цензури і публікували в них все що думали. Ми брали участь у прямих ефірах на телеканалах країни, де можна говорити правду в прямому ефірі. Ви собі взагалі уявляєте таке в своїх країнах? І це ще не все», - зауважив він.

Муфтій підкреслює, що в Україні мусульмани могли видавати сертифікати «Халяль» на продукцію українських підприємств, а з жінок ніхто не зривав на вулицях хіджаб.

«Ми самі вибираємо собі муфтіїв і імамів, і ніхто нам не диктує кого ми повинні вибрати. Наші кримськотатарські мусульмани завжди проводили 18 травня на головній площі Сімферополя жалобний мітинг в пам'ять про своїх родичів, загиблих при депортації, і тільки цього року їм це заборонили. І навіть заборонили в'їзд до Криму головному аксакалу народу - Мустафі Джамілєву. У нас є кримськотатарські, татарські, арабські школи. У нас мусульмани - частина країни, частина загальної історії нашої землі, наш дім тут. Це наша Батьківщина. Ми вільно сповідували Іслам, молилися в мечетях, постили в Рамадан, відправлялися в Хадж до Священної Мекки. І нам ніхто цього не забороняв. І навіть більше, серед нас є етнічні українці, які стали мусульманами, і нас ніхто не переслідував за те, що ми відкрито проповідуємо Іслам. Назвіть мені ще хоча б одну таку ж країну. От ви хотіли б, щоб і у вас так було? У нас все добре. Не треба їхати до нас воювати проти нас», - наголосив Саїд Ісмагілов.

РіСУ