подписание меморандума о создании Совета церквей и религиозных организаций Донецкой области.

У Донецьку 11 квітня відбулося офіційне підписання морандуму про створення Ради церков і релігійних організацій Донецької області, повідомляє "Іслам в Україні". До складу Ради увійшли представникі більше 30 релігійних та громадських організацій донецького регіону.

Серед яких: Духовне управління мусульман України «УММА», представники римо-католицької, греко-католицької церков, української православної церкви київського патріархату, протестанти, буддистити та інші.

Від імені ДУМУ «УММА» меморандум підписав заступник голови правління Духовного управління Рустам Хуснутдінов.

Відео дня

Одночасно новостворена Рада оприлюднила звернення до народу України стосовно подій, що відбуваються в нашій країні, засудивши прояви сепаратизму та намагання окремих сил розколоти державу.

Публікуємо повний текст звернення:

"Шановні співвітчизники!

На наших очах відбувається народження нового покоління вільних людей з незламним духом, для яких є важливими не стільки матеріальні блага, скількі цінності свободи та демократії, миру та злагоди. Всім нам потрібні змістовні цінності, де немає місця помсті та насильству, а є висока вартість людського життя та національної єдності.

В цей складний для України час політичні лідери сусідньої держави, нехтуючи міжнародно-правовими зобов’язаннями та порушуючи всі міжнародні договори, які є гарантією міжнародної безпеки, підштовхують наш багатостраждальний народ у прірву війни та розколу України. Ці дії є міжнародним злочином проти людяності, прав і свобод народу, який обрав свій шлях розвитку і свою історичну долю.

Ми звертаємось до всього народу України з проханням почути наш голос, який лунає з її східних теренів. Ми всі різні, але ми єдиний народ! Ми маємо різні світоглядні позиції, відносимось до різних релігійних конфесій, у нас різні культурні уподобання, національні обличчя, ми спілкуємось різними мовами. Серед нас є українці і росіяни, євреї і кримські татари, греки і вірмени та багато інших національностей. Але ми всі прагнемо одного – миру і спокою, злагоди і свободи у єдиній неподільній Україні. У нас одна рідна земля – земля України!

Ми прагнемо до миру та схиляємо коліна і молимось Всевишньому, який є Богом всіх народів, про єдність, бо з Ним ми сила, яку не здолати. Ми відкриті до діалогу і тяжкої праці заради того, щоб Схід і Захід, Південь і Північ України були разом в єдиній родині на квітучих землях нашої країни.

Рада церков і релігійних організацій Донецької області закликає всіх людей доброї волі, всіх небайдужих молитися за мир, спокій, цілісність та єдність нашої країни, за мирний шлях врегулювання будь-якого військового протистояння і працювати разом над розбудовою нашої Вітчизни.

У нас одна спільна мета – вільний і високодуховний народ, що зорієнтован на моральні та духовні цінності, громадянське зріле і відкрите до діалогу суспільство та демократична правова держава Україна, яка сама вільно обирає свій історичний шлях!

Досить кровопролить! Земля наша стогне від крові, розбрату і насильства. Нам конче потрібна ціннісна і змістовна єдність нашого народу. В єдності наша сила!

Ми сильні тільки тоді, коли ми разом!

Слава Україні!"