Духовне управління мусульман України «Умма» та мусульманські громадські організації, висловлюючи повагу до всіх кандидатів на найвищу посаду нашої держави, звертаються до них із низкою пропозицій, що хочуть бачити в їхніх передвиборчих програмах.

Мусульман України, незважаючи на різне етнічне походження, регіон проживання, соціальне становище чи політичні вподобання, об’єднують засади ісламського віровчення. Дуже важливий аспект — це можливість вільного сповідання віри та соціальна (службова, освітня) самореалізація.

Відео дня

Пункти наших пропозицій можно умовно розбити на дві частини: короткострокові та довгострокові.

I. КОРОТКОСТРОКОВІ

1. Збереження релігійних прав і свобод усіх конфесій в Україні, без надання будь-кому особливого статуса.

2. Невтручання держави у справи релігійних організацій.

3. Однаково, без фаворитизму, ставитися до всіх мусульманських об’єднань країни.

4. Створення консультативної Ради церков і релігійних організацій при президенті для донесення до голови держави позицій віруючих із різних питань, але з ширшим колом представників, адже сьогодні до Ради церков можуть увійти не всі охочі.

5. Сприяння, відповідно до закону, виділенню земельних ділянок для будівництва мечетей та інших культових споруд, кладовищ у всіх населених пунктах, де мусульмани цього потребують.

II . ДОВГОСТРОКОВІ

1. Створення умов, що дозволяють вірянам, не порушуючи своїх релігійних приписів, виконувати громадянський обов’язок.

2. Сприяння розвиткові банкінгу, що працює без процентів.

3. Паритет і справедливість у державному фінансуванні проектів релігійних конфесій (якщо це буде передбачено): фінансувати або всіх, або нікого.

Так само сподіваємося, що в програмах кандидатів особливе місце матимуть питання, що будуть сприяти розвиткові духовності та морального оздоровлення українського суспільства.