Муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв закликає мусульман півострова зберігати спокій, незважаючи на пожежі, що сталися у двох мечетях 13 і 15 жовтня, які він вважає підпалом.

«Дорогі єдиновірці! У ці священні для кожного мусульманина дні Курбан-байраму Духовне управління мусульман Криму, на превеликий жаль, вимушено звернутися до вас не лише з вітаннями. 13-15 жовтня на території Криму знову зроблені спроби розв`язування міжконфесійного конфлікту», - йдеться у зверненні муфтія, текст якого має у своєму розпорядженні УНІАН.

Крім пожеж у Саках і Красногвардійському районі, Аблаєв повідомив про «спробу захоплення земельної ділянки» в Сімферопольському районі, яка, за його даними, була надана раніше під будівництво мусульманського культового об`єкту. 

Відео дня

«Силами спецтехніки на земельну ділянку майбутньої мечеті звезені торгові бутіки з торгового ярмарку, що розташований поблизу. Дії із захоплення земельної ділянки мечеті місцева влада пояснює наявністю державного акту», - зазначає муфтій.

«Духовне управління мусульман Криму звертається до єдиновірців із закликом зберігати стійкість духу, проявити пильність, не піддаватися на провокації. На все воля всевишнього! Аллах всемогутній і справедливий!», - підкреслив муфтій.

Як повідомляв УНІАН, увечері 13 жовтня горіла мечеть у Саках, у ДУМК вважають, що її підпалили. Міліція відкрила кримінальне провадження. Намаз у вівторок сакські мусульмани проводили на вулиці. Вранці 15 жовтня сталася пожежа в мечеті в селі Рівне Красногвардійського району .