У суботу Духовним управлінням мусульман України було організовано круглий стіл присвячений використанню ісламської термінології в російській мові.

Учасники круглого столу в ході дискусії обговорили різні аспекти використання термінів запозичених з арабської та тюркських мов. Обговорення велося і про те, наскільки важливо знайти спільні стандарти у використанні релігійних термінів для російськомовних народів, жителів більшості країн колишнього Радянського Союзу.

У ході дискусії учасники дійшли консенсусу, що не завжди представляється можливим знайти відповідний еквівалент у російській мові значення термінів взятих з інших мов. Часом, щоб пояснити їх значення потрібно широке пояснення, як в повсякденній мові, так і при передачі російськомовній людині релігійних знань.

Відео дня

Таким чином, учасниками круглого столу зробили висновок, що для вирішення цього завдання необхідно провести велику роботу із залученням широкого кола фахівців в цій галузі для розробки загальноприйнятого стандарту з використання ісламських термінів у всіх сферах суспільного життя.

Ислам в Украине