На початку квітня побачив світ новий тираж російськомовного перекладу книги Тахії Аль-Ісмаіла «Життя Мухаммада» — «Мухаммад: життєпис Пророка на основі ранніх джерел». Окрім цього, були віддруковані інформаційні брошури про особистість останнього Посланця. Про це повідомляє "Альраїд".

Вищезгадана книга не є першим життєписом Пророка, перекладеним російською мовою, однак вона має ряд особливостей.

По-перше, до її змісту включено не тільки історичні факти з життя Пророка (мир йому і благословення), але й розкрито багатогранність його особистості, проаналізовано події. Автор книги немовби переносить нас в іншу епоху, і ми бачимо етапи перетворення хлопчика-сироти в зрілого мужчину, який після Одкровення переймається почуттям відповідальності за долі людей.

Відео дня

По-друге, книга розрахована на різноманітну цільову аудиторію, а тому не містить численних посилань на кожній сторінці.

Далі автор веде оповідь у контексті світової історії, не обмежуючись лише історією регіону. У книзі подано роз’яснення основних положень ісламу, а також розкрито тему, яка постійно є предметом спекуляцій, — про дружин Пророка і передумови кожного з його шлюбів, спростовуючи чутки і домисли.

ВАГО «Альраїд» не обмежується місяцем народження Пророка для поширення правдивої інформації про нього

Раббі-аль-авваль — місяць ісламського місячного календаря, який знаменується народженням пророка Мухаммада (мир йому і благословення). ВАГО «Альраїд» не обмежується лише цим проміжком часу для проведення різноманітних культурно-просвітницьких заходів, які організовують з метою ознайомлення з особистістю останнього Божого Посланця (мир йому і благословення), хоча саме в період Раббі-аль-авваля діяльність асоціації щодо цього напряму активізується.

ВАГО «Альраїд» спільно з ДУМУ «Умма» видає книги з життєписом пророка Мухаммада, друкує брошури і підтримує тематичні рубрики на своїх сторінках онлайн. Протягом усього року прихожан мечетей «Альраїд» і ДУМУ «Умма» закликають наслідувати приклад Пророка в найрізноманітніших життєвих ситуаціях.