Учасники міжнародної конференції "Мусульмани СНД за мир і стабільний розвиток", що пройшла у вівторок в столиці Азербайджану в рамках другого засідання Консультативної Ради мусульман СНД, виступили за необхідність вироблення механізмів з протидії поширенню радикальних релігійних течій на пострадянському просторі.

"Учасники заходу вважають важливим вироблення механізмів з протидії поширенню радикальних релігійних течій на пострадянському просторі, ... різко засуджують тероризм у всіх його формах і проявах, насильство й вандалізм на грунті релігійної нетерпимості, осквернення релігійних святинь та атрибутики, образу релігійних почуттів віруючих", - сказано в поширеному підсумковому документі заходу.

У документі вказана також важливість розробки спільного підходу для здійснення необхідних заходів у галузі пропаганди Ісламу в інформаційному полі, сприяння вирішенню міграційних проблем, а також роботі з молоддю. Учасники конференції визнали доцільним створення Фонду Консультативної Ради мусульман СНД для реалізації намічених завдань.

Відео дня

Головною метою конференції було оголошено зміцнення взаємодії мусульманських громад пострадянського простору, об`єднання зусиль мусульманських релігійних лідерів у справі духовної протидії поширенню радикалізму і підтвердження прихильності мультикультуралізму та толерантності.

РИА Новости