Кошти для створення серіалу про пророка Мухаммеда збільшили із запланованих раніше $ 150 мільйонів до мільярда, про що оголосила катарська компанія Alnoor Holding, котра займається цим проектом. У серіал тепер увійдуть сім повнометражних картин, а не три, як очікувалося раніше. Стрічки знімуть англійською, а потім перекладуть й іншими мовами, «щоб змінити помилкове бачення ісламу, характерне для Заходу».

Сценарій вже написаний групою експертів, серед яких опинився і Юсуф аль-Карадаві – один із найвпливовіших імамів-сунітів. Про це заявлено представниками Alnoor Holding, які, в той же час, не стали уточнювати плановану дату початку зйомок. Подробиці сценарію серіалу наразі залишаються загадкою. Напевно відомо тільки те, що пророка Мухаммеда в серіалі не буде, оскільки ісламом категорично заборонені його зображення.

Серіал був проанонсований ще 2009 року. Тоді було заявлено, що в якості продюсера проекту виступить Баррі Осборн, що прославився своєю роботою над «Матрицею» і «Володарем перснів». Очікується, що в серіалі знімуться відомі актори, включаючи голлівудських.

Відео дня

RuMeNews