Нове керівництво для військовослужбовців, що готуються до випуску в армії США, для інструктажу регулярних військ, що відправляються з місією в Афганістан, наказує солдатам не робити зневажливих висловлювань стосовно традицій, характерних для ісламського світу, пише Седмица.ru з посиланням на Judicialwatch і Wall Street Journal .
Більш того, нова пам`ятка для солдатів, що складається з 75 сторінок, вказує, що однією з причин почастішання випадків нападу афганських бойовиків на сили коаліції – є незнання військовими афганської культури.

За минулий рік, тільки за офіційними даними, більш ніж 3 дюжини атак на сили коаліції забрали життя 63 американських військових. Згідно з новою пам`яткою, втрат було б значно менше, якби афганські бойовики не викликали «соціально-культурний шок» у американських військових.

«Краще розуміння афганської культури і розуміння ситуації допоможе військам вступати в більш ефективну взаємодію й уникати культурних конфліктів, які можуть призвести до сплеску насильства», йдеться у військовому керівництві.

Відео дня

Пам`ятка також містить перелік тем, які заборонено обговорювати під час перебування в Східних країнах. Не можна виступати з критикою афганців у цілому. Заборонено критикувати будь-що, що має відношення до ісламу. Не рекомендується негативно висловлюватися щодо терористичного співтовариства Талібан (який також не можна називати терористичним), згадувати про захист прав жінок. Заборонена навіть критика педофілії, не можна згадувати про гомосексуальність і гомосексуальну поведінку.
Ряд високопоставлених військових чиновників уже висловилися проти запровадження даної інструкції для військовослужбовців США.

Трохи раніше адміністрація президента Обами також змінила навчальну програму для навчання федеральних агентів по боротьбі з тероризмом і екстремізмом, усунувши всі матеріали, які представляють мусульман у негативному вигляді. За вказівкою Білого дому, в рамках програми по боротьбі з ісламофобією ФБР було змушене знищити навчальні інструкції, в яких мусульмани описувалися як неблагонадійні громадяни, потенційно схильні до насильства, тероризму в державних масштабах.

Більш того, практично кожне федеральне агентство США зобов`язане брати участь в акціях із захисту прав мусульман, боротьбі з ісламофобією та інших акціях, спрямованих на виховання духу толерантності в суспільстві.

Зокрема Департамент юстиції проводить спеціальну програму із захисту прав мусульман, представники Національної безпеки зустрічаються з членами екстремістських ісламських організацій, а космічному агентству NASA наказано вести безпрецедентну місію з розвитку про-ісламської дипломатії.