З 8 по 10 грудня у Всесвітньому торговому центрі в Дубаї проходитиме Всесвітній форум ісламського мікрофінансування, який, за задумом організаторів, сприятиме розвитку ісламських мікрофінансів у всьому світі.

Головна мета форуму - представити інструменти ісламського мікрофінансування як ефективний і конкурентоспроможний засіб боротьби з бідністю та вирішення соціальних проблем.

Організатори з пакистанського Центру ісламського банкінгу та економіки «Аль-Худа» і фінансової організації «Ахуват» з тієї ж країни відзначили, що галузь мікрофінансування зараз переживає підйом разом з усім сектором ісламських фінансів, про що свідчать дані Світового банку та інших провідних світових фінансових організацій.

Відео дня

В ході конференції будуть обговорюватися такі питання, як концепція і методи мікрофінансування, що відповідають шаріату, нинішній стан і потенціал галузі, пов`язані з нею аспекти шаріату, популяризація галузі та інше.

Конференція стане найбільшим у світі з`їздом такого роду, на ній будуть присутні делегати з 25 країн, в тому числі, Пакистану, США, Канади, Іраку, Ємену, Судану, Кенії, ПАР, Маврикія та інших.

Іслам в Україні