Каїрський суд 28 листопада заочно засудив до страти сімох єгипетських християн за участь у створенні скандально відомого фільму "Невинність мусульман".

Згідно з вироком, всі семеро мають понести покарання за "образу ісламської релігії шляхом участі у виробництві фільму, що ображає іслам і його пророка".

У число засуджених потрапив і американець єгипетського походження Накула Бесслі Накула, який виступив режисером і продюсером малобюджетної кінострічки. Зараз Накула відбуває річний термін в американській в`язниці, куди він потрапив за порушення правил умовно-дострокового звільнення.

Відео дня

Всі засуджені в Єгипті християни належать до коптської гілки цієї релігії - однієї з найстаріших у світі. Єгипетські копти становлять приблизно 10 відсотків населення країни, більшість жителів якої - мусульмани. У Єгипті копти нерідко піддаються нападкам і гонінням, через що відносини між представниками двох конфесій напружені.

У минулому Коптська церква офіційно заявляла, що не має ніякого відношення до фільму, зробленого і випущеного в США.

Поява фільму, в якому в грубій формі висміюються мусульмани, їхня релігія і пророк Мухаммад, спровокувало масові безлади в багатьох країнах, включаючи Єгипет. У ряді ісламських країн через цей фільм був закритий доступ до сервісу YouTube.

Lenta.ru