Верховний муфтій Саудівської Аравії видав фетву, в якій заборонив зв`язки й співробітництво з іноземними засобами масової інформації, які «сіють хаос і чвари на мусульманських землях». Про це повідомляє "Іслам для всіх".

   Замість цього, як стверджує шейх, мусульманам слід викладати свої тривоги в письмовому вигляді відповідним державним інстанціям.

   Минулої п`ятниці під час хутби в одній з мечетей Ер-Ріяда шейх Абдулазіз аль-Ашейх (Abdul Aziz Al-Asheikh) сказав, що мусульманам не слід «розголошувати секрети своєї країни або зачіпати різні інші питання, тому що іноземні видання стурбовані тільки тим, щоб посіяти чвари й зруйнувати єдність нації».

Відео дня

   Він сказав, що спілкування з іноземними ЗМІ прирівнюється до «зради і тяжкого злочину», передає Al Arabiya.

   Головний муфтій королівства також застеріг проти укривання злочинців, які загрожують безпеці країни. «Це неприпустимо, вважається зрадою і пособництвом ворогам ісламу», - сказав він.

   «Віруючі мають сприяти забезпеченню безпеки народу й громади та захисту своєї релігії», - заявив шейх, що очолює Верховну раду улемів, Постійний комітет наукових досліджень і видання фетв КСА, які об`єднують найвідоміших знавців теоретичних і практичних сторін Ісламу.