Влада Брюсселя прийняла рішення встановити на Різдво на центральній площі Гранд-пляс замість традиційної ялинки електронну інсталяцію, передає ТСН.

Дана ініціатива обурила користувачів бельгійських соціальних мереж. Дебати підігрів коментар члена муніципальної ради Біанки Дебетс, яка пояснила такий вибір «релігійними причинами»: нібито ялинка як символ християнського Різдва може зачепити почуття представників інших конфесій. За її словами, саме з таких міркувань делікатності традиційний брюссельський «Різдвяний ринок» нещодавно перейменували в «Зимові задоволення».

«Чи не будуть скоро на Гранд-пляс розсипати пісок і приводити туди верблюдів?» — іронізують блогери, багато з яких закликають до бойкоту «Зимових задоволень» і вимагають зберегти природну ялинку «в ім’я поваги наших цінностей і традицій».

Відео дня

Деякі пропонують зібратися на площі 8 грудня і принести туди свої ялинки.

«І що тепер піде за цим? — задається питанням один із блогерів. — Скасують яйця на Великдень, тому що вони є нагадуванням про воскресіння?».

Коментуючи пристрасті в блогосфері, газета «Суар» зазначила, що за гарячкою дебатів якось забулося, що ялинка — це язичницька традиція, відтворена в християнському світі.