У селі Вересаєве Сакського району АРК відбулося урочисте відкриття мечеті, яку збудували місцева громада віруючих спільно з Всеукраїнською асоціацією громадських організацій «Альраїд».

Про це повідомляє «Іслам в Україні».

Захід відвідали голова ВАГО «Альраїд» Бассіл Мареєі, керівник відділення ВАГО «Альраід» у Криму Мухаммад Таха, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, а також голова ДУМ Криму Еміралі-хаджі Аблаєв, голова Вересаївської сільради Рустем Мустафаєв та голова Сакської райдержадміністрації Сергій Карлашенко.

Вони привітали віруючих з цією знаменною для них подією.

У своїй вітальній промові Б.Мареєі нагадав, що це вже третя мечеть, побудована ВАГО «Альраїд» в Сакському районі; а кілька днів тому в тісній співпраці з ДУМ Криму було розпочато будівництво четвертої мечеті, в селі Охотникове. Він підкреслив, що це сприяє поверненню кримських татар до своєї релігійної і національної ідентичності, які знищувалися в радянську епоху, коли більшість мечетей, релігійних освітніх установ і культурних центрів були зруйновані, а ті, що лишилися - конфісковані.

Він підкреслив важливість ролі мечетей в ісламі не тільки як місця здійснення обрядів, але і для навчання, зміцнення моралі. Він висловив сподівання, що це благе починання буде розвинене благими діяннями місцевої громади віруючих, і мечеть не стане просто однією з будівель і пам`яток цього населеного пункту.

Рефат Чубаров і Еміралі-хаджі Аблаєв подякували ВАГО «Альраїд» за допомогу в будівництві мечеті. Вони сподіваються, що мечеті Криму допоможуть оздоровити і врятувати суспільство від вад, зберегти релігійну, національну і культурну ідентичність, звичаї та традиції кримських татар.