У Німеччині проходить безпрецедентна акція: ісламські радикали безкоштовно роздають Коран у перекладі на німецьку мову. Вони стверджують, що вже роздали 300 000 примірників. В цілому було надруковано 25 мільйонів екземплярів, повідомляє Корреспондент.net.

Організатори ініціативної групи Справжня релігія, яка займається безкоштовною роздачею Корану німцям, заявляють, що їхня мета - щоб Коран був у кожній німецькій християнській родині.

Як зазначають ЗМІ, ініціатива мусульманських активістів викликала серйозну заклопотаність німецької влади, однак безкоштовна роздача Корану німцям триває. Вочевидь влада Німеччини не наважується жорстко зупинити акцію ісламістів, побоюючись масового протесту з боку мусульман, що проживають у країні.

Відео дня

За приблизними оцінками, на сьогоднішній день у Німеччині мешкають близько 4,3 мільйонів мусульман (5,2% населення), в основному, це вихідці з Туреччини, Албанії, Косово, Боснії, Чечні та інших кавказьких регіонів, Ірану, арабських країн Північної Африки та Близького Сходу, а також з країн Центральної Азії.