Уряд Судану вирішив зробити свою країну повністю мусульманською і з цією метою позбавив громадянства всіх християн, що проживали на території цієї країни. Від 500 000 до 700 000 християн, що проживали в Судані, тепер у примусовому порядку зобов`язані переїхати в нову країну - Південний Судан, повідомляє агентство CWN з посиланням на Ecumenical News International (ENI).
Два мільйони людей загинули в ході тривалої громадянської війни, яка йшла в Судані з 1983 по 2005 р. між мусульманською північчю і в значній мірі анимістичним і християнським півднем. Громадянська війна закінчилася, коли президент Омар Хассан Ахмад Аль-Башир, звинувачений Міжнародним кримінальним судом, допустив, щоб південь отримав автономію. Південний Судан домігся повної незалежності і став окремою державою в липні 2011 р.
Згідно з відомостями ENI, уряд Судану оголосив, що всі, чиї «батьки, бабусі і дідусі чи прабабусі і прадідусі народилися в Південному Судані або [хто] належить до південної етнічної групи», більше не є громадянами Судану і повинні покинути країну до 8 квітня.
Вікарний єпископ дієцезії Хартума Даніель Адвок каже: «Переміщення зробити нелегко ..., у людей діти вчаться в школі, у них є свої будинки... Це майже неможливо». Єпископ зажадав дотримання елементарних прав людей, що несподівано опинилися в становищі вигнанців у своїй країні. «Усі мають право вибрати, де вони хочуть жити. Це - право людини », - сказав прелат.
Седмиця.